Het 48 uur project is een wedstrijd waarin binnen 48 uur (een weekend) een korte film van 8 minuten gemaakt moet worden. Daarbij wordt op de vrijdag een genre uit de hoge hoed getrokken en krijgt ieder team drie vaste ingrediënten. Een attribuut (prop), een regel tekst (line) en een karakter.
Op vrijdag 1900 uur gaat de race van start en op zondagavond 1900 uur moet de film ingeleverd zijn. Snel schrijven, filmen, musiceren en monteren dus.

Samen met een vaste club mensen doe ik nu 4 jaar mee. Doordat het een klein clubje is heb je samen veel invloed op inhoud en het visuele aspect. Idereen heeft echter zijn specialiteit; de mijne is editing. Daarnaast maak ik ieder jaar een poster en een DVD-inlay.

Hieronder het resultaat.
Gestrand op weg naar een dance-feest. Waar kun je dan nog slapen als het enige huis in de buurt niet open doet. Een boshut biedt onderdak maar in de verte klinkt een melodieuse dreiging.
Een vrouw gunt zichzelf een ‘weekendbreak’ in een luxe hotelsuite. Suite 205. Tijd voor het lezen van een boek en in de verwachting alleen te zijn en te blijven. Totdat ze buiten een man ziet staan en besluit hem te ontmoeten. In korte tijd onstaat en eindigt een relatie van jaren.
Floris in morgen jarig. Als cadeau krijgt hij een snelweg door zijn achtertuin. Tijd voor een feestje?
Thijs is getrouwd. Hij is zwaar depressief. Zijn ongeluk drijft hem naar een onafwendbare keuze. Zijn kapper hoort hem aan.